Bio

Klaasje - nieuwWeef

 

Na een reeks verwarrende gebeurtenissen voelde ik een sterke drang naar eenvoud in de chaos en meer creativiteit. Het zien van een BBC-serie over weven en andere ambachten versterkte dat gevoel. Impulsief kocht ik een tweedehands weefgetouw en stortte mij in de wondere wereld van het weven.

De prachtige garens, het rustgevende ritme, het doek dat onder mijn handen ontstond… Het creëren van textiel op dat houten apparaat werkte helend, hoe complex het ook bleek.

Mijn huis vulde zich snel met een teveel aan materiaal en garens en ik leerde veel en graag. Door het werk van meer ervaren wevers en afgestudeerde textielontwerpers met prachtige studio’s werd ik echter onzeker. Wat kon ik als autodidact met een kleine werkplek in huis daar ooit nog aan toevoegen? Het ontbrak me aan zelfvertrouwen, duidelijkheid en een eigen identiteit.

Ik verhuisde naar Tilburg, een textielstad vol creativiteit en inspiratie. Hier kreeg ik nog veel meer zin om te creëren en zag ik in dat ik de eenvoud niet uit het oog moest verliezen maar juist moest waarderen. Mijn weefmaterialen en garens halveerde ik tot dat wat ik écht wilde gebruiken, er kwam een deurbeleid voor nieuwe materialen en ik besloot tweedehands kwaliteitsgaren te omarmen. Elke dag -tot de dag van vandaag- leerde ik bij, zowel door te doen als door technieken en textiel te bestuderen.

Zo verminderde de keuzestress, werd ik vrijer en productiever en ontstond er als vanzelf, door trouw te blijven aan mijzelf, ook voor mij een plek in de wereld van textiel.

~ Klaasje (º78)

Omdat ik graag wil dat iedereen van mijn werk kan genieten is er ook de mogelijkheid tot ruilhandel.
Blijf op de hoogte van nieuwWeef via FacebookTwitter en Instagram